Oleh: muzakki82 | 16 Desember 2011

Mbolang nang Mbokne Kutho

Dulur..ketemu maneh, aku kate nerusno crito sing durung tutuk kapan nane iko. Iki ceritane petualangan nglaksanakno tugas nang mbokne kutho Indonesia. Kapan nane iko ujug2 aku dikongkong ngeterno laporan nang kantor pusat nang mbokne kutho. Waduhhhh…aku yo kget eram krungu iku, soale aku ora tau nang kno dewean. Wedi aku diarani katrok mbek wong2…akhire aku nekat ae wes budhal dhewe. Aku siap2 mbek uborampe sing arepe tak gwo mrono, trus aku pesen tiket montor muluk ben cepet, heheheh…padahal perlu riko kabeh weruhi lek aku iki durung tau babar blas numpak montor muluk. Wes gak popo ..nekad ae wes…itung itung iso ambek ngumbah moto neloki pramugarine sing ayu2 eram. Cekitirrrrr…ehem2….byor

Dulur..ketepaan pas iku aku oleh tiket sing budhale isuk uput2…wadooohhh…jam piro aku iki budale kang? Akhire aku budhal jam 12 teng nang nggone terminale kapal muluk…walah dalah nang kono aku tekan kisuken…mosok tekan kono bareng mulihe maling golek jarahan. Heheheheh. Gak opo wes, ncene aku iki wedi ketinggalan.

Nang jerone montor muluk aku lungguh nang sandinge wong 2 lemu2, lek delok omongane kyoke wong2 iku pemborong, lha sing diomong proyek2 sing gedene atusan milyar (waduhhhh lek ditukokno baksone mbak rum sepiiro akehe yo? Wkwkwkwk). Pas arepe miber..aku mulai umik2 moco dungo sekabehe dungo sing tak apal wes…maklum aku iki kan sik pertama..heheheh dadi yo sik katrok mbek wedineeeeee….lha lek ceblok piye aku iki…(aku mikir ngono terus). Alhamdulillahh…wes tekan mbokne kutho ….montor muluke mudun slamet…

Pas ape mudhun iki awale kedadean seru iku…aku ape mudun trus njukuk tasku nang bagasi kabin..aku kuaaggetttttt setengah urip  dulur…”walah ..dalah….lha kok tasku berubah..” trus aku takon nang mbak2 ayu sing gawe rok siblekane sak pupu iku..heheheheh (pramugari maksute). “Mbak2 iku dudu tasku mbak…tasku kyoke ono sing nggondol mbak….” Aku kondo ngono nang mbak ayu iku…jarene mbak ayu iku “lho iyo ta mas?” waduhhhhh aku bingung iki…padahal nang tas iku ono isine Laporan sing ape tak kekno kemenag, oleh2 khas lumajang, tiket kanggo mbalik mneh, trus ono Picis sing gedene sak juta repes…trus ono dunyo brono liane..rasane aku kudu nangis, kudu ngising, kudu ngoyoh, kudu akeh wes…ngrasakno kedadean iki. Aku bingung ora ketulungan goleki tasku…kabeh penumpang sing nang ngarepku mau lungguhe ditelepon mbek petugase teko montor muluk. Sing tak pikir dudu duite sing ilang iku, tapi laporane iku sing penting…ngomong yokpo aku engko nang kaprodi lek laporane ilang.

Akhire aku nelepon kaprodi…trus pak kaprodi ngenehi saran dikongkon sholat hajat…wes aku nurut nang pak kaprodi….lha dalahhhh…pas bar sholat hajat aku ono sing nelepon lek jrene wong iku nemokno tasku. Aku mbek wong sing nemokno iku dkongkon jukuk nang daerah Cililitan…”Lha daerah ndi iku? Aku sih weruhne selilitan”. Berhubung aku gak ngerti daerah iku, wonge tak telpone maneh lek tak enteni nang kantor Kemenag wae. Akhire aku metu teko terminal montor muluk..trus aku ape nyegat taksi tapi taksine sik antri sak Indonesia raya. Trus aku dicedeki mbek wong tuwek sing untune entek, anake wolu putune akeh, wetenge  jwedut koyok wong meteng 6 wulan…hehheh bayangno dew ewes yo dulur. Wong iku nawani ngeterno aku nang kemenag, akhire aku setuju mbek bayaran 250 ewu repes.

Suweeee rasane ngenteni wong sing janji ngeterno task ku mau, akhire pas jam 2 teeettt wong iku teko, langsung njujug nang aku, padahal ora tau knal babar blas. Wong iku tak takoni “cak2 sampean yo sing ape ngeterno tas iku?” wonge jawab “ iyo cak,..iki tase”…Alhamdulillahhh….tas ku mbek isine mbalik wutuh ra kurang secuil. Wong sing apik ati iku langsung tak wenehi duit satus ewu repes…”suwun yo cak…suwun yo cak”…njleketek ae sik ono wong apik nang mbokne kutho iki sing jarene luwih jahat teko mbok tiri iku. Alhamdulillah …..tugas wes beres…laporan tak kekno wonge trus takon2 liane ngalor ngidul wes. Heheheheh. Wes yo cukup semene wae critone, disambung kesok maneh.


Responses

  1. wkwkwkwkwk…. enak yo bar numpak pesawatan😀

    • enakan numpak vega

  2. mirip sing tak alami ndek soekarno hatta airport cak bro! #domtet ku ketinggalan ndek Taxi :mrgreen: akhire delay re schedule

    • iyo mas bro aku iku wes hampir putus asa, bayangno isine tasku kan dokumen penting yg mau tak kirim ke kantor kemenag pusat. jauh2 teko ndeso ngirim itu sampe sana malah ilang. untung masih ditolong sama Alloh SWT.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: